Het zien van dingen


We zien de dingen niet zoals ze zijn, we zien ze zoals we zelf zijn...

13 opmerkingen:

Henk zei

Wijze woorden. Helemaal waar!

Manu's Blog zei

De dingen bestaan door de waarnemer. Ik ben nogal een liefhebber van wat sommige "vage sannie" noemen. Daar kun je zelfs lezen (en dat is al weer een stap verder) dat de dingen "an sich" helemaal niet bestaan. Wij nemen ze alleen waar omdat we in de dualiteit leven. Ik persoonlijk geloof wel dat het leven een en al "Maya" is. Zo geraffineerd en vernuftig zijn "haar" trucs, dat wij er iedere keer weer met volle overtuiging intrappen. Ik krijg iets anders helaas nog niet voor elkaar.

Manu

Marina Noordegraaf .... zei

Herkenbaar! Soms kan ik zo in mijn eigen gedachten, wereldbeeld gevangen zitten dat er weinig ruimte overblijft. Maar niet alleen voor de ander niet, voor mezelf ook niet!

Wat ik dan wel troostrijk vind is dat ik niet mijn gedachten ben, maar dat ik ze héb. Soms eens achteroverleunen en de gedachten verwelkomen zonder ze als waar of onwaar te bestempelen .. me niet met mijn gedachten identificeren.

"Niets dat komt en gaat is wat je bent" (Eckhart Tolle)

Niet meer alles geloven wat je denkt. Heerlijk :-)

Marleen zei

@Henk: Vinnik ook!

@Manu: Wat lees je dan? Je maakt me nieuwsgierig :-)

@Marina: En die woorden zijn dan voor mij weer herkenbaar... :-)

Henk zei

Bonnes vacances!

Marleen zei

Lol, wat een aangename verrassing hier :-)

Thanxs!

BirdBlok zei

Fijn dat je een bonne vacance hebt gehad en weer veilig terug bent gekomen ;)
M

Marleen zei

X

Ineke zei

Volgens mij verander je er niet vaak dingen aan of kijk ik nu niet goed. Gaat na een tijdje het verslavende ervan af??
Ik heb net weer een jurk erop gezet, nog niet eens helemaal afgehecht..... De buurvrouw (Ria) is ook begonnen met een borduurblog nadat we samen hadden zitten uitproberen

Ineke zei

Volgens mij heb ik het weer niet goed gedaan. Had je m ijn reactie ontvangen, dat ik vroeg of de verslaving eraf gaat als je een tijdje bezig bent. Want volgens mij vernader jij niet meer zoveel of ik kijk niet goed.
De buurvrouw (Ria) is ook begonnen met een blog, borduren. We hadden samen zitten uitproberen in het begin hoe het allemaal moest.

Marleen zei

@Ineke: Beide reacties heb ik ontvangen hoor. Dit blog was mijn kladschrift tijdens de cursus 23 dingen. Daarna niets meer geplaatst, maar wie weet gaat het nog een keer kriebelen...

Archiefeducatie zei

Hoi Marleen,
Ik ben zo vrij om even jouw cursusblog te gebruiken om te testen of het lukt met het geven van een reactie op een bloggerblog. Op die van Poulus heb ik net getest met alle mogelijkheden: het lukte niet. Ben benieuwd of deze er doorheen komt!
Groet, Anneke

Marleen zei

En jawel! :-)