RSS voor velen onbegrijpelijk


Uit onderzoek blijkt dat vrijwel niemand RSS (Really Simple Syndication) echt goed begrijpt, maar toch is het gebruik van RSS feeds fors toegenomen. Huh?

Ik vind het een grappige doch verwarrende conclusie, want het lijkt niet te kunnen maar het tegendeel is waar. Het zit zo: veel populaire diensten, zoals bijvoorbeeld iGoogle of myYahoo maken in feite gebruik van RSS feeds, alleen weten de gebruikers dat niet.

De bovenstaande grafieken geven aan hoe mensen met RSS omgaan. Van de ondervraagden geeft bijna 80% aan dat ze geen RSS gebruiken. 12% heeft geen idee wat RSS is. Slechts 11% van de ondervraagden zegt RSS feeds actief te gebruiken. Dat getal is overigens al fors hoger dan een jaar geleden, maar lijkt nog altijd aan de lage kant.

Met miljoenen gebruikers van zowel iGoogle, Netvibes en myYahoo gebruiken in de praktijk veel meer mensen RSS. Indien die services meegerekend worden, komt het getal al gauw op 25 procent.

Hoe ik aan deze informatie kom? Via RSS inderdaad :-)

2 opmerkingen:

BirdBlok zei

Dagelijks houd ik via RSS bij of Bimmie een post plaatst. Gelukkig lichtte er vandaag drie op! Het is inderdaad jammer dat RSS niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Ben blij dat ik tot de 11% hoor!
Veer van Birdy

Marleen zei

Echt waar Bird? Dat is wel een reden om er eens wat meer tijd voor vrij te maken... :-)